Wanneer naar de psycholoog?

Triade Volwassenen en Ouderen biedt in beginsel kortdurende en doelgerichte hulp bij psychische problemen voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Volwassenen

De meeste mensen hebben wel eens een periode dat ze ergens mee zitten of psychische problemen hebben. Dat is heel normaal. Maar wat doet u als u er zelf, met uw partner, of met behulp van de mensen om u heen niet uitkomt? In dat geval kunt u terecht bij onze praktijk. Wij bieden zowel zorg die vergoed wordt door de basisverzekering als onverzekerde zorg.

Bij verzekerde zorg kunt u bijvoorbeeld denken aan angstklachten, depressie, overspannenheid, eetproblemen, lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke verklaring is en dwangmatig handelen of denken. Dit is natuurlijk geen uitputtende lijst. Vaak is het zo dat u al met uw huisarts in gesprek bent gegaan en misschien ook met een Praktijkondersteuner GGZ heeft onderzocht wat er speelt. U kunt natuurlijk ook op eigen initiatief contact met ons opnemen. Denk niet dat de klachten eerst nog erger moeten worden. Het kan juist heel verhelderend zijn in een vroeg stadium aan de bel te trekken.

De psychologen van Triade bieden ook onverzekerde zorg, dat wil zeggen dat er geen diagnose gesteld kan worden, of dat uw diagnose is uitgesloten door de zorgverzekeraar. Dit gaat bijvoorbeeld om relatieproblemen of werkgerelateerde problematiek. Voor dergelijke vraagstukken is een verwijzing van de huisarts niet noodzakelijk. Voor de voorwaarden en kosten van een particulier traject verwijzen we u naar de pagina over Tarieven en Vergoedingen.

Ouderen

Triade biedt zorg op maat voor alle leeftijden. Ouderen horen vanzelfsprekend bij de groep “volwassenen”. Wij noemen de groep “ouderen” hier apart, omdat het onze ervaring is dat het voor veel oudere mensen een moeilijke stap is om contact op te nemen met een psycholoog.

Juist de oudere mens komt allerlei zaken tegen die een bedreiging vormen voor een goede kwaliteit van leven. Verlies speelt hierbij een grote rol. Verlies van werk, gezondheid en dierbaren bijvoorbeeld. Eenzaamheid kan hiervan een gevolg zijn. Ook een gevoel van nutteloosheid, of een gevoel de snelheid van deze maatschappij niet bij te kunnen benen kan de kop opsteken. Veel oudere mensen gaan terugdenken over hun leven en als het ware “de balans opmaken”.

Dit zijn allemaal heel normale gevoelens en belevenissen. Ze kunnen echter gepaard gaan met hevige emoties en verwarrende gedachten. Een psycholoog kan u helpen hiermee om te gaan.